субота, 6 червня 2015 р.
харчова фольга лікування хвороб
http: // www. liveinternet. ru / community / 4988107 / post259005365 / Визначення: прянощі, приправи, спеції. При приготуванні дієтичних страв особливу роль грають прянощі, приправи (...) Визначення: прянощі, приправи, спеції. При приготуванні дієтичних страв особливу роль грають прянощі, приправи і спеції. Саме вони роблять нудні дієтичні страви яскравими і насиченими. Важливо знати що прянощі, приправи і спеції - це не слова синоніми. Їх застосування при приготуванні страв різному. Нижче наведу визначення прянощів, приправ і спецій. Пряності- це частини рослин, що володіють специфічним стійким ароматом (запахом), різним ступенем пекучості і почасти присмаком. Будучи вжиті в малих дозах, вони здатні додати страві свої властивості і змінити його смак у бажаному нам напрямку, а також підвищити збереження (консервацію) харчових продуктів та сприяти кращому засвоєнню їх нашим організмом, стимулюючи не тільки травний процес, але й інші функції організму ( прянощі мають лікувальні властивості). Прянощі повідомляють аромат у поєднанні з характерним присмаком, помітним лише в їжі і особливо при нагріванні. Це поєднання і створює своєрідний не так запашний, скільки задушливий, щільний аромат, який ми і називаємо пряним і який у більшості випадків супроводжується легким палінням. У побуті, в кулінарії і навіть в науковій літературі існує плутанина між прянощами, приправами, спеціями і ароматизаторами, запашними речовинами, використовуваними для ароматизації деяких харчових продуктів. Тим часом кожен з перерахованих термінів відноситься тільки до однієї певної групи речовин, наділених абсолютно відмінними від інших груп властивостями. Прянощі - продукт виключно рослинного походження. Причому рослини, що дають прянощі, ставляться більш ніж до 30 різних ботанічним сімействам. Проте всі прянощі об'єднує насамперед та роль, яку вони відіграють у кулінарії, і в цьому їх справжня цінність. Приправи, як правило, надають їжі тільки певний смак (солоний, кислий, солодкий, гіркий і їх поєднання - кисло солодкий, гірко солоний і т. Д) і їх можна їсти як самостійну страву. Наприклад, барбарис, слива, айва, гранат, томатна паста, болгарський перець, хрін, цибулю, аджика, лимон, різні горіхи .. Спеції - добавки до їжі для зміни її смаку або консистенції. Сіль, оцет, цукор, крохмаль, сода, глютамат натрію, лимонна кислота, желатин і т. Д. Ароматичні речовини (пахощі) здатні надавати їжі тільки аромат, наприклад троянда, какао, іланг іланг, жасмин. Не володіють бактерицидними та іншими особливими властивостями і діапазон їх застосування обмежений (переважно солодкі страви). Пахощі, як і прянощі - рослинні або тваринні продукти з сильним запахом. Деякі з них в давнину входили в групу пряностей, але зараз вони використовуються тільки, що називається, зовнішньо - у аромалампах і кадильницях. Це ладан. мирра, Копайський бальзам, кедрова смола і т. д. Ароматизатори - чиста хімія, як зараз кажуть, ідентична натуральній.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар