пʼятниця, 5 червня 2015 р.
Приготування вівсяного киселю вимагає часу, але це на благо здоров'я
. pishhevareniecom {width: 320px; height: 100px; }media (Min-width: 500px) {. pishhevareniecom {width: 468px; height: 60px; }}media (Min-width: 800px) {. pishhevareniecom {width: 728px; height: 90px; }} Кисіль найдавніший напій, який не тільки втамовує спрагу будь-якої людини, але і є джерелом нашого здоров'я. Напій можна робити з різних інгредієнтів і залежно від їх складу, той чи інший кисіль рекомендований до пиття при різних захворюваннях. Зміст: Кисіль Вівсяний кисіль Приготування вівсяного киселю Кисіль Кисіль - солодкий десертний напій, який з вигляду нагадує желеобразное блюдо. Готується з сушених, свіжих, заморожених ягід і фруктів, сиропів, соків, молока, варення, з додаванням зерновий закваски (якщо є або приготовлена), кукурудзяного або картопляного крохмалю, що не рідко додають і цукор. Кисіль не займає багато часу для приготування, є калорійним, поживним, повним вітамінами напоєм. У зв'язку з тим, що кисіль здатний надавати подщелачивают дію, він дуже корисний тим, у кого є виразкові хвороби і гастрит. Залежно від плодів, які були використані для його приготування, той чи інший кисіль надає свої оздоровчі властивості. Кисіль з яблук необхідно пити при гіповітамінозі, анемії, для підтримки дієтичного харчування і поліпшення травлення. Кисіль з чорниці призначають при будь-яких ШКТ проблемах, при поганому зорі і захворюваннях, що виникли через інфекцію. Кисіль з вишень як антисептичний засіб при запальних процесах дихальних шляхів. Кисіль з горобини краще пити при хворобах жовчного міхура і печінки, для проносний, сечогінний і жовчогінний ефекту. Кисіль з журавлини незамінний засіб при грипі та застуді, оскільки містить в собі багато ацетилсаліцилової та аскорбінової кислот. Вівсяний кисіль - рятувальний засіб при шлункових проблемах. Молочний кисіль в основному варять дітям, щоб наповнити їх організм кальцієм, особливо якщо дитина відмовляється від молочки і просто від склянки свіжого молока. Вівсяний кисіль Вівсяний кисіль - цар напоїв цього виду, він і лікувальний і смачний і не калорійний. Багато фахівців стверджують, що якщо пропити курс вівсяного киселю (має на увазі: кожен день пити по склянці протягом 90-ста днів, потім перейти на регулярне пиття не більше трьох разів на тиждень), то внутрішні хвороби ШКТ та інші згладяться, якщо взагалі не «підуть». Він містить у собі незамінні амінокислоти (метіонін, лізин, лецитин, триптофан, холін); безліч вітаміном; різноманітні мінеральні речовини (магній, фтор, кальцій, залізо, калій і ін.). Дії вівсяного киселю: Природним шляхом очищає організм від шлаків; Сприяє поліпшенню травлення; Дає можливість імунітету збільшить працездатність і зміцнитися; Допомагає знизити швидкість старіння організму; Покращує роботу ферментів; Регулює водно-сольовий рівновагу. За яких проблемах в нашому здоров'ї особливо рекомендують пити вівсяний кисіль? При хворобах нирок, підшлункової залози, печінки, жовчного міхура; При проблемах в ШКТ, серцево-судинної системи; При гіпертонії, діабеті та ожирінні. Приготування вівсяного киселю У мережі частіше згадується кисіль Ізотова, відгуки про який носять практично тільки позитивний характер, мало того до нього немає протипоказань. Незважаючи на те, що рецептура готування вівсяного киселю відома дуже давно, лікар Ізотов, зміг винайти свої рецепти, які успішно запатентував і які стали дуже популярними. Основний рецепт приготування вівсяного киселю від Ізотова включає в себе кілька етапів. Бродіння, коли в трилітрову банку засипають три склянки геркулесу і вісім ложок подрібненого вівса, заливають чотирма столовими ложками кефіру і двома літрами води. Далі банку закривають, краще гумовою рукавичкою, як при виготовленні вина, це дасть можливість виходу вуглекислого газу, але і збереже герметичність, прикривають шматком тканини і ставимо в місце, де температура не нижче 22-ї і не вище 28-ми градусів і залишають на два дні, тоді з'являються розшарування, пляшечки і кислуватий запах. Фільтрація, коли використовуючи сито, виливають вміст з банки в ємність, промивають пластівці, знову поміщають в банку і знову промивають кип'яченою водою, виливаючи в ємність з уже отриманою рідиною. У підсумку виходять вівсяні пластівці, які деякі прекрасно використовують у випічці і для приготування різних каш, і рідина з якої і будуть варити кисіль. Робота з фільтратом, при якій фільтрат виливають у банку і відстоюють приблизно добу, при цьому відбувається розшарування на прозору рідину зверху і мутний осад знизу. Прозору частину акуратно зливають і отримують вівсяний квас, який можна пити. Мутний осад стає інгредієнтом вівсяного киселю або закваскою для майбутнього процесу бродіння (її термін зберігання близько 21-го дня). Готування вівсяного киселю. Для цього беруть кілька ложок отриманого концентрату з вівсянки, заливають їх двома чашками холодної води, доводять до кипіння і уварюють, до бажаної консистенції. Перед закінченням уварювання за смаком додають масло і сіль, п'ють теплим с (якщо немає протипоказань) шматочком чорного хліба. Багато концентрат киселю їдять просто так, ложками, але це на любителя, інші додають його як загущувач в супи та другі страви.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар