неділя, 7 червня 2015 р.

Хвороба Крона: народне лікування, дієта, засоби

Хвороба Крона вилікувати народними засобами або дієтою неможливо, тим не менше - деякі рецепти та методи дозволяють значно полегшити симптоматику захворювання, зменшити частоту загострень і суттєво підтримати захисні сили організму. Рецепти приготування лікарських рослин для пом'якшення симптомів хвороби Кронаотвар з цілющих трав - одне з найдавніших методів терапії. У нашому випадку беруть рівні частки ромашки лікарської, шавлії і золототисячника. Трави витримуються на водяній бані 5-10 хвилин, потім відстоюються до повного охолодження, проціджують. Відвар вживається по столовій ложці кожні дві години. Повний курс лікування становить 3 місяці. Надає антисептичну, антибактеріальну, терпке, дубильними дію. Є хорошою профілактикою ускладнень хвороби Крона, таких як прободающие виразки (свищі); теплий анісовий чай. 5 г сухого або 12 г зеленого анісу заливається окропом (склянка). Настоюється 10 хвилин, потім проціджують і охолоджується до 350 С. П'ється в перебігу дня, в будь-якому розумній кількості. Застосовують при вираженому здутті - зменшує газоутворення; спиртова настоянка з соняшнику. Беруться травневі капелюшки соняшнику (що не розкрилися), дрібно рубаються і заливаються медичним спиртом з розрахунку 50 г на 100 мл спирту, закривається кришкою, настоюється тиждень. Після цього - капелюшки віджимаються від залишків спирту, і отриману есенцію використовують для лікування. Приймається щодня по 30 крапель, розбавляючи перед цим в склянці води за 15 хвилин до їжі. Виявляє аналгетичну дію. Це засіб використовують при звуженні кишечника, афагія (страх перед самим процесом харчування) для зниження болю при проходженні їжі через спровокований сегмент кишки. Приймають до 6 разів на добу. Застосовувати не розбавляючи - небезпечно (і боляче); насіння яйцевидного подорожника (блошині насіння Plantago psyllium) є прекрасним слизовим проносним. Застосовується при запорах, т. К. Не тільки стимулює перистальтику (розбухає, механічно подразнюючи кишечник), але і полегшує проходження калових мас, захищаючи свою слизом слизову оболонку; лушпиння цибулі кип'ятиться годину на повільному вогні, вода не доливається. Відвар остигає, вживається по 100 мл 5-6 разів на добу в гострий період захворювання. Кверцитин, що міститься у відварі, теоретично знижує больовий синдром у хворого; відвар з суцвіть і листя шавлії. Використовується сухий шавлія, заливається півлітра води, доводиться до кипіння і відварюється 10 хвилин на слабкому вогні, настоюється біля півгодини, потім проціджують. Приймається по склянці до 5 разів на добу. Якщо дана маніпуляція приносить полегшення - термін вживання не лімітований; корінь живокосту. Корінь беруть свіжий - миють, подрібнюють і заливають водою кімнатної температура з розрахунку 100 г на літр води. Настоюється в темному місці 9 годин, потім проціджують. Макуха знову заливають, але вже окропом, остуджують і змішують з першим настоєм. Приймається по 15 мл за 20 хвилин до їжі. Курс лікування - 2 місяці. Повторити курс можна через 2 тижні; Закваска на основі чистотілу по Болотову для лікування захворювання Для адекватної ферментації беруть 3 літри молочної сироватки, 200 г цукру, 15 г хорошою домашньої сметани, 200 г подрібненого чистотілу або 300 г свіжої рослини. цукор розчиняється у воді; чистотіл, поміщений в серветку з марлі, занурюється в розчин цукру. Марля не повинна не розгорталася і спливати. Для цього - до неї прикріплюється срібна чайна ложка в якості грузика. Срібло володіє додатковими лікувальними властивостями, але за відсутності грузика зі срібла - можна взяти мельхіор; додається сметана (200 мл), після цього бутель накривається двошарової серветкою з марлі, яка фіксується до шийки пляшки. Після цього посудину настоюється 15 днів у теплі. Готову закваску зливають не більше літра, а замість неї в бутель доливають відповідну кількість води з цукром. Під час настоювання цвіль, що з'являється на поверхні, потрібно прибирати, а вміст бутлі - перемішувати раз на 2 дні. Приймається по 100 мл за годину до їди 3 рази в день. Правильне харчування при патології При початкових стадіях захворювання - хворі вчаться не є провокуючі продукти, а при важких формах хвороби Крона - бояться навіть думати про їжу через болі, непрохідності і здуття кишечника. З цієї причини - дієта необхідна з першого дня захворювання. Харчуватися необхідно дрібними дрібними порціями 6-8 разів на день. Їжа повинна відповідати таким критеріям: чи не бути гарячої або холодної; же не бути грубою, дратівливою кишечник. Виключаються сухарі, горіхи, насіння, черствий хліб і грубі (неслізістие) каші - перловка і т. П. Перевага віддається вузькому страв - вівсяній каші, киселів; виключається жирна, солона, смажена, копчена їжа, консерви, їжа зі складним білком варені яйця, кальмари, креветки, гриби. Бажано виключити алергени, кислі фрукти, соки; виключаються продукти, що викликають надмірне газоутворення - соя, горох, квасоля, капуста, свіжа випічка і т. п; ніяких бульйонів на м'ясі - екстрактивні речовини подразнюють слизову. Супи варимо тільки овочеві, відварене м'ясо (фрикадельки), додаємо в суп на останньому етапі вже готовим; білків в їжі при цьому - має бути багато, т. к. від цього залежить швидкість загоєння тріщин кишечника. Рекомендується протерте дієтичне м'ясо, котлети на пару, печена морська риба; протипоказаний будь-який алкоголь, куріння. Ці шкідливі звички прискорюють руйнування стінки кишечника, створюють умови для ураження шлунка та стравоходу, прискорюють звуження сегментів кишечника. Загальні рекомендації щодо харчування при хворобі Крона Киселі найкраще варити на крохмалі, а вівсяну кашу - запарювати. Дієтичним вважається м'ясо птиці, кролика, нутрії, а також телятина. Дешева курятина дієтичним м'ясом не є, тому що містить залишки гормонів і дезінфікуючих розчинів - на кишечник впливає суто негативно.

Немає коментарів:

Дописати коментар