пʼятниця, 5 червня 2015 р.
трихінельоз симптоми лікування
Трихінельоз - це гельмінтозних захворювання, яке викликається черв'яком-нематодою невеликих розмірів. Самка хробака відкладає личинки, які потрапляють в м'язи зараженої людини, ростуть і розвиваються в них, а пізніше набувають спиралевидную форму і покриваються капсулою (приблизно на 3 - 4 тижні захворювання). Поширеність трихінельозу Трихінельоз являє собою біогельмінтози (захворювання, яке викликається паразитичними черв'яками-трихинеллами). Він може вражати людини або тварин. Трихінельоз розповсюджений серед таких тварин, як ведмеді, борсуки, кабани, лисиці, вовки. Іноді личинки трихінел заражають домашніх свиней. Це трапляється, коли свині поїдають м'ясо занепалих тварин або щурів. Фактори, якими обумовлена ??відносно висока поширеність трихінельозу серед людей: висока сприйнятливість людського організму до збудника; нестійкий імунітет: після перенесеного трихінельозу формується імунітет, але він досить слабкий і нетривалий, що сприяє повторним виникненням захворювання; висока поширеність у всіх кліматичних зонах: трихінели здатні добре переносити високі і низькі температури; часто зустрічаються групові спалахи: наприклад, починають хворіти всі члени сім'ї, употребившие заражене м'ясо. В останні роки були виявлені види трихінел, які не утворюють капсули, а також такі, які, крім ссавців, паразитують в птахах. Профілактика трихінельозу Заходи профілактики трихінельозу: Ретельна приготування м'яса домашніх тварин, особливо свиней. Шматок м'яса повинен нагрітися всередині до 74 ° С і більше протягом не менше ніж 15 секунд. При цьому личинки, які знаходяться в ньому, гинуть. Але, якщо навколо личинки вже є обизвествлевшая капсула, то нагрівання не здатна її знищити. Це відбувається в тому випадку, якщо тварина хвора досить давно. Замороження - більш ефективний захід. Личинок у м'ясі можна знищити, якщо заморозити його до -15 ° С протягом 20 днів або до -20 ° С протягом трьох днів. Догляд за свинями. Ця рекомендація стосується фермерів і сільських жителів, які розводять домашніх тварин на м'ясо. Не можна допускати, щоб свині поїдали мертвих щурів. Це досягається за допомогою спеціальних заходів дератизації - боротьби з гризунами. Ретельне приготування дичини. М'ясо диких тварин більш небезпечно в плані зараження трихінельозом, ніж домашніх. Причому, в ведмедів, тюленях, борсук та ін. Паразитують черв'яки, які відрізняються від живуть в свинях. Їх неможливо знищити навіть при дуже тривалому заморожуванні. Велике значення має саме термічна обробка високими температурами. Виявлення різновидів трихінел, які паразитують тільки на птахах, свідчить про те, що м'ясо дикої птиці теж може бути небезпечним у плані зараження. Масові заходи з профілактики спалахів трихінельозу Цими питаннями займається Росспоживнагляд. Повинен проводитися постійний контроль санітарних умов, в яких містяться сільськогосподарські тварини. Все м'ясо, яке надходить у продаж, в обов'язковому порядку досліджується на предмет вмісту капсул з личинками. Тому краще купувати його на ринку у продавця, який може показати всі необхідні папери, а не у приватників, які «самі по собі».
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар