пʼятниця, 5 червня 2015 р.

Гострі панкреатити. - Консервативне лікування гострих панкреатитів - Клінічне харчування при гострих панкреатитах: 197

Ліпіди. Підвищення концентрації ліпідів у сироватці крові хворих з ОП об'ясняетсяразлічнимі механізмами. У пошкодженої залозі спостерігається підвищення капіллярнойпроніцаемості одночасно з підвищенням активності панкреатичних ензимів. Етопріводіт до локального гідролізу тригліцеридів з хіломікронів, чтосопровождается вторинним пошкодженням капілярних мембран і дальнейшімповрежденіем тканин підшлункової залози. У клінічних умовах прівнутрівенной інфузії жирових емульсій не виявлено їх стимулюючої ролі вотношении екзокринної панкреатичної секреції. При введенні ліпідів у просветжелудочно-кишкового тракту стимулюючі ефекти залежать від анатоміческойобласті їх застосування. Перфузія ліпідів в просвіт дванадцятипалої кішкірезко стимулює екзокринну секрецію підшлункової залози. Мінімальнаястімуляція панкреатичної секреції спостерігається при інфузії ліпідів у тощуюкішку і ступінь такої стимуляції не відрізняється від такої після введеніядругіх компонентів харчування, на відміну від введення нутрієнтів дуоденально або вжелудок. З етоговитекает теоретичне обгрунтування Затяжне запалення травної системи Хронічний запальний процес підшлункової залози - це постійне запальне важке ендемічне стан підшлункової залози, воно може викликати, при прогресуванні анормальну протікання, порок протекаемості її проток, і досить значне порушення розвитку функціонування травної системи. Тривалий панкреатит (далі ХП) - це досить поширене ендемічне стан: в різних країнах випадки захворювання ВК становить приблизно 5 - 8 випадків загострення на триста тисяч чоловік. Враховуючи це, за минулу 45 років з'явився майже триразове зростання захворюваності перманентним запальним процесом підшлункової залози. Це пов'язується не тільки-но з прогресом методик дослідження ВК, але і зі солідним підвищенням прийому спиртного в різних країнах, підвищенням впливу згубних факторів зовнішнього середовища, якісь швидко знижують різні механізми захисту. Загострений і перманентний запальний процес підшлункової залози (ОП і ХП) найчастіше розпізнають, як 2 несумісних, незв'язних між собою ендемічних процесу. Все це тому, що у 75% страждають від цієї недуги загострена фаза панкреатиту тобто не діагностується або діагностованою як харчова токсикоінфекція, підвищена кислотність, жовчнокам'яна хвороба та інше. Причини виникнення застійного панкреатиту Основні приводи поширення тривалого панкреатиту - це алкогольний і біліарний (харчовий) - досить часто фіксуються в технологічно розвинених державах зі значно великим прийомом етил містять напоїв, білково містять продуктів і складних амінокислот. Алкоголізм (алкогольний панкреатит). Базова етіологія - від 45 до 90% всіх видів процесу запалення травної системи, по найчастіше у чоловічої статі. Розпізнавати його дуже важко. При опитуванні хворий найчастіше заявляє, що випиває »не більше за всіх інших". Однак пацієнт з алкогольним процесом запалення стравоходу вживає спиртовмісних напоїв істотно більше, ніж радиться нинішніми лікарськими рекомендаціями. Проточна заліза дуже сприйнятлива до алкоголю, ніж наприклад печінку (кількість токсинів для печінки більше, ніж дозування для підшлункової залози на 1/3). Вид спиртного напою (є думки начебто б, цінний напій містить спирт безпечний) і алгоритм їх вживання не важливий в момент розвитку ХП. Чітко виражені прояви стають помітні у жінок приблизно через 12-13 років, а у чоловічої половини людства через 18-20 років від ступені постійного прийому етілсодержащіх напоїв. Основні фактори, що впливають на розвиток процесу запалення протоків жовчного міхура, викликаного вживанням етілсодержащіх напоїв: Головний факт - це токсичний вплив етилового спирту. Навіть у випадку нечастого вживання значної кількості спиртного з'являються дегенеративні та гіпоксичні формування в тканинах підшлункової залози. Під час тривалого споживання етілсодержащіх напоїв з'являються області некрозу протоки підшлункової залози, виникають скупчення макроелементів в в стравоході. Крім цього алкоголь викликає зажим м'язи кишечника (точка виникнення базисного жовчного течії), цим заважаючи простому виходу кислоти з підшлункової залози. назад далі

Немає коментарів:

Дописати коментар